• Muziekerije - online bladmuziek
  Muziekerije - online bladmuziek

  In onze webwinkel bieden wij u een uitgebreid assortiment bladmuziek, lesmethoden en boeken.
  Meer dan 100.000 titels kunnen wij uit voorraad of op zéér korte termijn leveren.

 • Muziekerije - Rieten en snaren
  Muziekerije - Rieten en snaren

  Wij kunnen veel  rieten, snaren en kleine accessoires uit voorraad leveren.
  Zowel online te bestellen als in de winkel voorradig.

 • Muziekerije - voor uw muziek accessoires
  Muziekerije - voor uw muziek accessoires

  Wij Bieden U allerlei accessoires op muziekgebied.
  Vraag vrijblijvend een prijsopgave.

Concertagenda februari 2019


Zondagavond 3 februari

Kathedrale Koorschool UtrechtLocatie:
Kathedrale Koorschool Utrecht
Plompentorengracht 5
3512 CA Utrecht

Aanvang:
Zondagavond 20.00 uur

Entree:
Vrijwillige bijdrage

 

Rietveld Utrecht

Elaine Hou piano, Elisabeth Perry violin, Asdis Valdimarsdottir viola,
Matthias Naegele cello, Frank van Koten oboe, Nancy Braithwaite clarinet,
Louis van Nunen bassoon, Hans Dullaert horn

                   Ludwig van Beethoven                    
Quintet for Piano and Winds Op. 16
 
Alban Berg
Adagio from the Chamber Concerto
 
Johannes Brahms
Piano Quartet in G minor Op. 25
 
Next concert in this series
Sunday March 17, 2019
Nonets by Farrenc and Martinu and Nielsen Woodwind
Quintet
 
 

 

Vrijdagavond 8 februari

Het Jagthuis Nederhorst den BergLocatie:
Het Jagthuis
Middenweg 88
Nederhorst den Berg
(Horstermeer)

Aanvang:
Vridagavond 20:15 uur

Entree:
€ 17,50
Tot 25 jr € 10,00

Kaarten:
aan de zaal of
Reserveren via:
www.jagthuis.nl
of per e-mail:
stal@jagthuis.nl
of telefonisch:
0294 25 26 09

Info:
www.jagthuis.nl

 
 

 Utrecht String Quartet in het Jagthuisutrecht string quartet26

Al meer dan 30 jaar betreedt het Utrecht String Quartet de Nederlandse en internationale podia. En met meer dan 25 cd’s die in vakbladen zonder uitzondering grote lof oogstten behoort het kwartet met recht tot de top. Op vrijdagavond 8 februari hoeft u niet ver te reizen om een concert van dit fantastische kwartet bij te wonen: het komt naar het Jagthuis. Violisten Eeva Koskinen en Katherine Routley, altviolist Mikhail Zemtsov en cellist Sebastian Koloski hebben een programma samengesteld om van te smullen: opus 18 nummer 3 van Beethoven, de vier jaargetijden van Astor Piazzolla en het eerste strijkkwartet van Tsjaikovski. Toen in maart 1871 een heel concert gewijd zou worden aan de componist Tsjaikovski, componeerde hij voor die gelegenheid zijn eerste strijkkwartet. De première van het strijkkwartet werd een groot succes. Vooral het tweede deel, een andante cantabile met een bekend Russisch lied als uitgangspunt, werd een van Tsjaikovski’s grootste hits. Het internationaal gerenommeerde tijdschrift The Strad vond de cd-opname van het Utrecht String Quartet ‘de droomuitvoering waarop deze muziek al die jaren gewacht heeft.’ Voor u een kans om bij een live-uitvoering aanwezig te zijn!

Programma 

Ludwig van Beethoven – Strijkkwartet op. 18 nr 3
Astor Piazzolla - Las cuatro estaciones Porteñas (arr. E. Zemtsov)
Pjotr Iljitsj Tsjaikovski – Eerste strijkkwartet in D, op. 11

Biografie musici

Utrecht String Quartet: Veelzijdig, dynamisch, grenzeloos

Eeva Koskinen & Katherine Routley – viool
Mikhail Zemtsov – altviool
Sebastian Koloski – cello


Het Utrecht String Quartet geniet een internationale reputatie als veelzijdig en dynamisch kamermuziekensemble. Hoewel de vier musici van het USQ in Nederland wonen, is hun muzikale wereld grenzeloos. In geen geval wil het ensemble het genre strijkkwartet als een museumstuk behandelen. De musici ontdekken steeds weer iets nieuws, ook in traditionele werken, die gecombineerd worden met noviteiten. Het Utrecht String Quartet (opgericht in 1985) verwierf internationale faam met hun zoektocht naar verdwenen of in vergetelheid geraakt repertoire. Daarnaast werkt het kwartet regelmatig samen met hedendaagse componisten. In juli 2010 maakte het kwartet zijn Canadese debuut tijdens het Ottawa Chamber Music Festival en in 2011 en 2013 volgden concertreizen naar de Verenigde Staten met o.a. een optreden in de Library of Congres te Washington en de Frick Collection in New York. In Nederland is het USQ in alle belangrijke kamermuziekseries vertegenwoordigd. Naast een uitgebreide concertpraktijk houdt het USQ zich ook bezig met opnamen voor radio, televisie en cd. Een omvangrijke collectie cd's verscheen op het label MDG. Voor deze opnames kreeg het USQ uitstekende kritieken in alle gerenommeerde muziektijdschriften zoals The Gramophone, BBC Music Magazine, USA Fanfare en het Duitse blad Fono Forum. 

Na haar studie aan de Sibelius Academy in haar geboortestad Helsinki verhuisde Eeva Koskinen naar Nederland teneinde haar opleiding te voltooien bij Victor Liberman aan het Utrechts Conservatorium. Gedurende haar studietijd reisde zij ook frequent naar Frankrijk om te studeren bij violist Wladimir Spivakov. Eeva was prijswinnaar bij diverse concoursen zoals het Tibor Varga Concours en de Japan Music Competition en treedt regelmatig nationaal en internationaal op als solist en als kamermusicus. Zij is mede-oprichter van het USQ. In 2001 volgde haar benoeming tot eerste concertmeester bij het Noord Nederlands Orkest. Eeva Koskinen maakt ook deel uit van het Trio Finlandia en is als docente verbonden aan het Utrechts Conservatorium.

De Australische violiste Katherine Routley studeerde aan Conservatorium of Music in Sydney, de Indiana University in Bloomington (USA) en het Utrechts Conservatorium. Zij kreeg les van onder meer Harry Curby, Yuval Yaron, Stanley Ritchie, Victor Liberman en Philip Hirschhorn. Zij won diverse prijzen en beurzen die haar in staat stelden om haar studie buiten Australië voort te zetten. Haar liefde voor kamermuziek bracht haar in contact met Walter Levine, Felix Ayo, Eli Goren, Sandor Végh en Gidon Kremer. Katherine is mede-oprichter van het USQ en maakt sinds 1989 tevens deel uit van de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen.

Mikhail Zemtsov kreeg zijn eerste vioollessen van zijn moeder Loudmila Levinson en vervolgde zijn studie aan het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou (altviool en compositie). Hij behaalde zijn diploma's als solist met onderscheiding aan de Associated Board of the Royal Schools of Music (B. Dinerstein), de Hochschüle für Musik in Hamburg (M. Nichetianu) en het Conservatorium van Maastricht (M. Kugel). Mikhail volgde directielessen en masterclasses bij Lev Markiz, Juozas Domarkas, Neeme en Paavo Järvi, Gianandrea Noseda en Daniel Raiskin. Mikhail speelt met gitarist Enno Voorhorst in het Duo Macondo en richtte het Zemtsov Viola Quartet op met zijn echtgenote Julia, zijn broer Alexander en zijn dochter Dana. Hij is als docent verbonden aan de conservatoria van Den Haag en Utrecht, waar hij tevens het strijkorkest dirigeert.

Sebastian Koloski werd geboren in Bremen (Duitsland). Hij studeerde cello aan de Musikhochschule Freiburg bij Christoph Henkel en voltooide zijn studie in de USA bij Aldo Parisot. Na zijn terugkeer naar Europa speelde hij regelmatig als free-lance cellist bij de Berliner Philharmoniker. Sebastian Koloski woont thans in Nederland waar hij medeoprichter was van het USQ. Naast zijn intensieve werkzaamheden als kamermusicus is hij ook als free-lance cellist verbonden aan de Amsterdam Opera, de orkesten van de Nederlandse omroep en het Orquestra de Cadaques in Spanje.

 

 

Zaterdagmiddag 9 februari

De Kapel 1Locatie:
de Kapel
's Gravelandseweg 144
1217 GA Hilversum

Aanvang:
Zaterdagmiddag 15:30 uur
Zaal open 15:00 uur

Entree:
€ 10,00
Incl. consumptie na afloop
samen met de musici

Kaarten:
aan de zaal of
Reserveren via:
koster@dekapel.nu

Info:
www.dekapel.nu
www.jameswhaleorchestra.com

 

 

 

Deze voorstelling zal ongeveer
1 uur en 30 minuten duren

 

Kapelconcert

Concert 9 februari 2018 City Girl

City Girl, een geluidloze zwart-wit film uit 1930, muzikaal begeleid door het
James Whale Orchestra.
Combineer fantastische live musici met een hi tech geluids tovenaar en een passie voor
klassieke films, en je krijgt ……… het James Whale Orchestra.
Het woord “orchestra” betekent normalerwijze een groot aantal musici, maar het JWO is
een beetje anders. Door het gebruik van hyper moderne geluidstechniek wordt een klein
groepje live spelende solisten gecombineerd met extra “virtuele” instrumenten, om een
nieuw soort orkest samen te stellen met bijna ongelimiteerde mogelijkheden.
 

Het James Whale Ochestra bestaat uit

Oliver Parr drigent, componist en bedenker van dit buitengewone project
Carla Bos harp
Peter Paul Fuchs piano
Panayiotis Ioannou geluidstechnicus
 
James WhaleJames Whale (1889-1957) was een Engelse regisseur, die van een bescheiden
achtergrond – hij werkte vanaf zijn 13 e als schoenmaker – uitgroeide tot een van de
meest gevierde Hollywood regisseurs van de 30-er jaren van de vorige eeuw. Zijn meest
bekende horror films zijn Frankenstein (1931) en de Bruid van Frankenstein (1935).
 

De film “City Girl” is een Amerikaanse dramafilm uit 1930, onder regie van Friedrich Wilhelm Murnau. Destijds werd de film in Nederland uitgebracht onder de titel “Ons dagelijksch brood”. Hoofdrollen: Charles Farrell, Mary Duncan en David Torrence.

Het verhaal:
Lem Tustine gaat naar Chicago om er tarwe van de boerderij in Minnesota te verkopen. Hij leert er Kate kennen. Ze worden verliefd en trouwen, voordat hij terugkeert naar de boerderij. De vader van Lem aanvaardt Kate echter niet. Hij is ervan overtuigd dat ze alleen uit is op het geld van Lem.

 

 

10 februari

Paaskerk BaarnLocatie:
Paaskerk
Oude Utrechtseweg 4A
Baarn

Aanvang:
Zondagavond 19:30 uur

Info:
www.bachcantorijbaarn.nl

 

Windkracht 10 in de PaaskerkBach cantorij Baarn 10 2 2019

Zondagavond 10 februari aanstaande opent de Bach Cantorij Baarn haar cantateserie voor 2019 met BWV 70, een ronduit stormachtige cantate met de bijna opruiende titel Wachet! betet! betet! wachet! Inclusief alle uitroeptekens.

De oerversie van deze cantate stamt uit 1716 en dateert uit de tijd, dat Bach in Weimar verbleef. In 1723 maakte Bach een uitgebreidere versie, toen hij inmiddels cantor in Leipzig was. Deze laatste versie staat op het programma.

Cantate BWV 70 ‘ Wachet! betet! betet! wachet!, seid bereit allezeit’
De cantate kent een tweedelige vorm, oorspronkelijk bedoeld als omlijsting van de preek
Wachten, waken en verwachten, dat zijn de drie kernwoorden die deze cantate beheersen. De verwachting van de komst des Heren of diens finale wederkomst op de jongste dag. Eerst als kind met Kerstmis, redder, heiland, vredevorst. Later als gestrenge rechter, hoog gezeten op de wolken van de hemel. Bach heeft er al zijn compositorische beeldspraak en muzikale kunstgrepen op geniale wijze op los gelaten om deze beelden te schilderen.

Muzikale Heksenketel
Meteen al in het jachtige openingskoor, waarin de trompet alarmerende bazuinstoten geeft, weet je dat je terecht bent gekomen in een uiterst muziektheatrale heksenketel. Vluchten kan niet meer. Vinnige akkoorden in het orkest, nerveuze hectiek in het vierstemmig koor, het wachet in korte, snelle noten, het uitgerekte betet op liggende akkoorden, afgewisseld met het spetterend gesis van medeklinkers in allezeit seid bereit tot je oren ervan tuiten.
Zo flink opgewarmd en door elkaar geschud beland je vervolgens in het naar bevrijding zuchtende universum van de altaria. Onzeker tastend naar enig houvast, maar stevig omklemd door cello en fagot, zingt zij zich in oneven maat een weg uit het liederlijke Sodom naar de eindtijd. Na deze betrekkelijke rust klinkt in de volgende aria voor sopraan toch weer wanhoop en radeloosheid door… en toch, er gloort een begin van blij verwachten. Welt und Himmel mag vergehen, Christi Wort muss fest bestehen.
Tijd voor de preek!

Vredig Landschap
Deel twee opent in een heerlijke toonsoort, G grote terts, toonsoort van troost en hoop, van (eeuwig?) zingende bossen, klaterende beekjes en groene weiden. In dat lokkend arcadisch landschap wandelt de tenor en zingt samen met de hobo zijn troostrijk lied, seid getrost, ihr Frommen.
In de laatste aria, voor bas, komt ogenschijnlijk een eind aan al het vocaal en instrumentaal geweld. Seligster Erquickungs-Tag, führe mich zu deinen Zimmern… en hup, daar gaan we full swing op weg in heerlijke driekwartsmaat. Nog eenmaal steekt de storm op en klinkt het noodsignaal in de trompet. Het knettert en het knalt, gaat de wereld dan toch aan duigen? Doch weldra daagt ten leste de eeuwige stilte, het oord van overvloedige vreugde. Het afsluitend koraal biedt in superbe zevenstemmigheid zicht op ultieme vrede. Wat een uitnodigend perspectief in onze roerige tijden!
Zondagavond 10 februari om 19.30 uur in de Paaskerk, Oude Utrechtseweg 4a in Baarn.

Voorganger in deze interkerkelijke dienst is Jan Nieuwenhuis, diaken van de parochie HH. Martha en Maria te Baarn.
Als vocale solisten treden aan Marjon Strijk, sopraan, Ȧsa Olsson, alt, Adrian Fernandes, tenor, en Joep Van Geffen, bas. Een prominente rol is weggelegd voor trompettist Ruud Ootes. Concertmeester is Hans Lub en Henk van Zonneveld tekent voor alle orgelpartijen. Solisten, koor en orkest van de cantorij staan onder leiding van dirigent Anthony Scheffer.

 

 

Bestelling afhalen

Uitsluitend na afspraak, kunt U de bestelling bij ons afhalen.
Dit kan op werkdagen van 10:00 uur tot 21:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

Afspraak maken

U kunt ons bellen: 035-6248488 of 06-20085803.
Zijn wij er niet, spreek dan in en u wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

 

Vragen over onze producten

Kunt u iets niet vinden of heeft u vragen over onze producten bel, sms of mail ons.
Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Hoe kunt u ons bereiken

map
Klik hier voor grotere kaart

Ons adres

Kometenstraat 64 (achterom)
1223 CL Hilversum

Tel.: 035 - 62 48 488
Mob.: 06 - 20 08 58 03
E-mail: muziekerije@gmail.com